Misintentie

Veel mensen horen graag de namen van hun overleden dierbaren. En het is goed dat we in de parochie ook aan hen blijven denken en hun namen blijven noemen. Hiervoor kunt u een misintentie opgeven voor een Eucharistie­viering.

Het offer van Christus dat in de Eucharistie tegenwoordig wordt gesteld wordt dan opgedragen aan God voor die speciale intentie. Christus heeft zijn leven ook voor die mens gegeven. De priester kan in stilte voor een bepaalde intentie celebreren, maar het is een goede gewoonte de intenties voor te lezen. U kunt misintenties opgeven voor een zondagsmis en voor een doordeweekse mis.

Stipendium

Voor een (mis)intentie wordt een vergoeding gevaagd van € 10,- (stipendium). Als u wilt dat de intentie in het parochieblad wordt gepubliceerd, moet u deze op tijd opgeven. Houdt u rekening met de datum van het verschijnen van het parochieblad. Mocht u te laat zijn met het opgeven van een misintentie, dan kan deze nog wel in de viering gelezen worden.

U kunt uw misintenties doorgeven per e-mail.
U kunt persoonlijk de misintentie doorgeven op de pastorie. Schriftelijk is ook mogelijk door uw intentie op een briefje te noteren en samen met het geldbedrag (stipendium) in een enveloppe te deponeren in de brievenbus (graag ook de afzender met telefoonnummer noteren voor als er onduidelijkheden zijn).