Palmzondag

Voorbereiding kinderen

gepubliceerd: woensdag, 16 maart 2016

Zondag 20 maart vieren we de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij wordt als koning toegewuifd en toegezongen. Vanmiddag hebben de kinderen met (groot)ouders palmpasenstokken gemaakt. Het zingen van Hosanna werd geoefend onder begeleiding van een gitaar.

De pastoor leidde de middag in met een uitleg van het feest van Palmpasen en de tekenen aan de palmpasenstok. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het maken van een kleurrijke palmpasenstok versierd met lekkernijen.

Zondag 20 maart start in Schoon­hoven de viering om 9.00 uur in De Overkant met de palm­wijding. Daarna trekken allen in processie naar de kerk. Daar wordt de liturgie vervolgd.

Voor de kinderen is er kinder­woord­dienst. Na de viering brengen de kinderen de palmpasenstokken naar ouderen en zieken van de parochie.