Tuinhuisje ingezegend

met de naam Ben Bakker huis

gepubliceerd: maandag, 3 oktober 2016

Zondag 2 oktober is na de mis het nieuwe tuinhuisje achter de pastorie in Schoon­hoven ingezegend. Dit onder belang­stelling van de kerk­gangers en medewerkers van Ark-Groenvoorziening uit Gouda.

Het tuinhuisje doet o.a. dienst als koffie- en lunchruimte voor de medewerkers van de Ark-gemeen­schap, die al vele jaren hulp bieden bij het onderhoud van de grote pastorietuin. Met dit nieuwe huisje geeft het werken in de tuin nog meer plezier. Het huisje vervangt een oud schuurtje, waarin het altijd een beetje behelpen was.

Het nieuwe tuinhuisje is met de hulp van leerlingen van het Schoon­hovens College en parochianen opgebouwd. Ben Bakker, een zeer trouwe tuinman, onthulde de de naam van het naar hem genoemde tuinhuisje, het “Ben Bakker huis”.

Na gebed en de inzegening door pastoor Van der Mee kon het huisje van binnen gekeken worden. Vervolgens trok men naar parochiehuis “De Overkant”, waar de koffie klaar stond.