Maria ter Weghe geëerd

gepubliceerd: donderdag, 20 oktober 2016
foto: Joke Laan
Maria ter Weghe geëerd

Dat Maria ter Weghe in de harten van de gelovigen nog steeds een plaats heeft, bleek tijdens de Eucharistie­viering op het Feest van Maria ter Weghe. Vanuit Haastrecht en omgeving, maar ook van verder, waren mensen gekomen om Maria te eren.

Mgr. J. Hendriks, priesters uit omliggende plaatsen en pastoor Van der Mee vulden de gehele ruimte op het altaar. Een schare van 20 bruidjes, enkele jongens en de draagsters met de baar met daarop het beeldje van Maria ter Weghe, liepen mee in de processie.

Voor de parochianen was het een grote eer en vreugde dat Mgr. Hendriks, oud-pastoor van de St. Barnabas­parochie, de mis celebreerde. Voor hem was er blijd­schap de Eucharistie te kunnen vieren in de gerestaureerde bedevaartkerk van Maria ter Weghe, waar hij dierbare herinneringen aan heeft.

Aan het slot van de viering sprak pastoor Van der Mee zijn grote dankbaarheid uit naar allen die de restauratie hebben mogelijk gemaakt: de sponsors, het bestuur, de vrijwilligers en de bedrijven die aan de kerk hebben gewerkt. In het bijzonder werd Adriaan Houdijk bedankt voor zijn grote inzet voor de restauratie. Uit handen van de pastoor ontving hij een Barnabasbeeldje.

Na de viering was er een samenzijn in “Concordia”, waar onder het genot van een kopje koffie en een glaasje geboden kon worden op waardevolle en minder waardevolle en ludieke voorwerpen. Deze veiling bracht € 1265,- op ten behoeve van de restauratie.

We kijken dankbaar terug op deze mooie avond.
Onderstaande fotoserie is gemaakt door Joke Laan.

Arsacal

Mgr. Hendriks heeft een verslag en de homilie op zijn website gepubliceerd!

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.