Week van Gebed voor de eenheid

Zondag 21 t/m zondag 28 januari 2018

gepubliceerd: woensdag, 17 januari 2018

Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. Dit jaar is als thema voor de week van Gebed voor de eenheid, dat van zondag 21 t/m zondag 28 januari 2018 wordt gehouden, gekozen voor ‘Recht door zee’. Zowel in Schoon­hoven als in Haastrecht is er een activiteit.

Schoon­hoven

Op dinsdag 23 januari is er een oecumenische gebeds­viering, waaraan alle kerken van Schoon­hoven meewerken. Thema van de viering is: ‘Gods rechterhand’, waarin wordt uitgedrukt dat God ons leidt. God redt en bevrijdt met krachtige hand. De liturgie is voorbereid door kerken uit het Caribisch gebied, die zich hebben laten inspireren door Exodus, de bevrijding van Israël uit de slavernij. De viering in de kerk van de Hervormde gemeente Willige Langerak, om 19.30 uur

Haastrecht

In Haastrecht is er op maandag 29 januari op initiatief van het Hapis (Haastrechts platvorm voor interkerkelijke samen­werking) een film­avond. In de grote zaal van de Gereformeerde Kerk zal de film ‘Godspell’, over het leven van Jezus, getoond worden. Daarna is er een uitwisseling van gedachten en een afsluiting met een korte gebeds­viering. De film start om 19.45 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur.