Lezing - De islam, bedreiging of uitdaging?

gepubliceerd: maandag, 20 januari 2014
Lezing - De islam, bedreiging of uitdaging?

Op donderdag 13 februari 2014 is er in ‘De Overkant’ te Schoon­hoven een avond waarin Joris van Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, en Peter van Hoof, medewerker PR & Communicatie, ons zullen laten kennis maken met de islam en uit eigen ervaring antwoord geven op de vele vragen die op ons afkomen. Na deze lezing zal het u duidelijk zijn dat er een duidelijke uitdaging voor u ligt. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De islam is een grote en diverse godsdienst in met name het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Nog nooit zijn we zo dicht en veelvuldig in contact geweest met de Islam als vandaag de dag. Via immigratie van mensen uit het Midden-Oosten en Afrika naar ons land, via nieuws in de krant en op de televisie krijgen we dagelijks informatie over moslims en islam. Maar wat weten we nu werkelijk van Moslims en hun geloof? Hoe kan de Kerk op een goede manier in contact en dialoog komen met hen? Wat is de uitdaging die zij en hun geloof aan ons geven?