Maria ter Weghe met Mgr. W. van de Valk

gepubliceerd: dinsdag, 18 oktober 2011
Maria ter Weghe met Mgr. W. van de Valk

Op dinsdag 18 oktober 2011 is weer het feest van Maria van Haastrecht - Maria ter Weghe gevierd.

Mgr. W. van de Valk

Dit jaar was Mgr. W. van de Valk, erekanunnik van het Bisdom Roermond, de hoofd­cele­brant. Mgr. W. van de Valk is jarenlang het hoofd geweest van het missieburo Roermond, dat heel Nederland bereikte. Zo waren er meerdere grote landelijke acties, waar­onder de verspreiding van het pauskruisje. Mgr. W. van de Valk was één van de eerste met een grote evangelisatieactie. Bekend is zijn leus: Katholiek, zo gek nog niet. Hij is later deken geworden van de stad Weert. Daar was hij de grote stimu­lator van de grootste kerststal van Nederland, wat zeer veel mensen trok. Ook in Weert heeft hij de verering van Maria sterk bevorderd.

Noveenboekje

Bij gelegenheid van het feest van Maria ter Weghe wordt een nieuw (noveen)boekje ge­presen­teerd. Maria gaat immers nog steeds ter Weghe. Het hele jaar door wil Maria naar ons toeko­men, in al onze nood. Ook de Mariafeesten in de loop van het jaar, mogen steeds weer alle aandacht krijgen. Deze worden ook in dit Mariaboekje vermeld. Het nieuwe noveenboekje kan ons helpen om met Maria te bidden en tot Maria te bidden. Zij is en blijft, als Maria ter Weghe onze voorspreekster.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.