Opening Heilige Deur Schiedam

Zondag 13 december 2015 om 10.30 uur

gepubliceerd: dinsdag, 1 december 2015
Opening Heilige Deur Schiedam

Op zondag 13 december start het Jaar van Barm­har­tig­heid in het bisdom Rotterdam met een plechtige eucharistie­viering in de basiliek van de heilige Liduina en Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans te Schiedam (10.30 uur). Deze diocesane eucharistie­viering zal via televisie worden uitgezonden (Omroep RKK).

Voorafgaand aan de viering zal bij Omroep RKK om 10.15 uur het Geloofs­gesprek worden uitgezonden met Mgr. Van den Hende.

Aan het begin van de openings­viering in Schiedam wordt de hoofddeur van de basiliek plechtig in gebruik genomen als de heilige deur in het bisdom Rotterdam gedurende het Jaar van Barm­har­tig­heid.

In het Jaar van Barm­har­tig­heid kunnen gelovigen op speciale extra tijden de basiliek in Schiedam door de heilige deur binnengaan. Gedurende dit heilig jaar zijn er eucharistie­vieringen en is er gelegenheid tot eucharistische aanbidding en voor het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Het laatste wordt door paus Franciscus als sacrament van Gods barm­har­tig­heid nadrukkelijk onder de aandacht gebracht voor het heilig jaar.

Meer informatie