link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Nieuwe bewegingen

Nieuwe bewegingen zijn met name sinds het Tweede Vaticaans Concilie kenmerkend voor een nieuwe vorm van evangelisatie. Het is een vorm van inzet van en door de leken die sterk door de Pausen gepropageerd wordt.

In 2008 is de vierde druk uitgekomen van een informatiebrochure over allerlei nieuwe bewegingen:

Neocatechumenale Weg

Neocatechumenale WegIn het najaar worden er catechese­avonden gehouden. Deze avon­den willen helpen om te komen tot een (her)ont­dek­king van het chris­telijk geloof, zoals wij dat ontvangen hebben bij ons doopsel. De avonden willen een begin maken om in bijeenkomsten in een kleine groep het geloof meer persoon­lijk eigen te maken en met elkaar te beleven.

Informatie: Pastoor J. van der Mee

Lees verder...

Gemeen­schap van de Heilige Familie

Heilige FamilieOp woensdag­ochtend na de mis en de lauden komt deze groep samen in de ruimte tegenover de sacristie. Er wordt gelezen uit een boek of katholiek document (bijv. encycliek). Ter verdieping van het geloof wordt er over de betekenis van de inhoud voor het dagelijks leven gesproken. Eens in de maand is er een geleide meditatie met aanbidding.

Af en toe zijn er op andere momenten bijeenkomsten of wordt er een speciale dag of bedevaart gehouden. Iedereen kan zich aansluiten.

Informatie: Pastoor J. van der Mee

Lees verder...

Biddende Moeders (Mothers Prayers)

Mothers Prayers - Biddende MoedersWe willen moeders in de parochies graag uitnodigen om met elkaar voor onze kinderen en kleinkinderen te bidden en ook voor de kinderen waar niet voor gebeden wordt. ‘Biddende Moeders’ is in Engeland in 1995 ontstaan en heeft zich snel over de wereld verspreid. Er zijn inmiddels duizenden groepen over heel de wereld.

Informatie: Monique Stouthart, (0182) 35 73 74, mstouthart@kerkmail.nl

Lees verder...
 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl